Hoppa till sidans innehåll

Framgångar för Råss E-Jolleseglarna i Oxelösund. Gustav Larsson 5a Tomas Westerbrand 6a

07 SEP 2009 20:41
Vilken avslutning för Råssarna i helgen på regattans sista race. När Tomas går i mål som segrare i fleet 1 får vi samtidigt rapport att Gustav leder fleet 2 vid sista kryssbojen. Vår coach Christian var givetvis nöjd när han 15 min senare kunde räkna hem två spikar till Råss som avslutning på regattan.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2015 20:20

E-Jollarna körde i helgen sin tredje Elitserie i Oxelösund. Denna Elitserie är samtidigt starten på uttagningarna för nästa års representationslag till VM,JEM och JNOM. 122 seglare var anmälda till start och att Råss får in Gustav som 5a och Tomas som 6a är ett mycket gott betyg till våra seglare och vår träning.

Dessutom kom Patrik på plats 19, han placerade sig som nr 9 i tre race vilket säkert kommer att vara bra längre fram i serien. Marcus kom på plats 37 vilket kommer att förbättras nu när han börjat på Segelgymnasiet i Motala. 

Våra flickor i gruppen kämpar bra, det är tufft att slåss mot alla killarna och det var inga lätta seglingar i helgen. Håll ut så kommer resultaten för er också. Att tjejer och killar seglar tillsammans är en tillgång och detta gör att ni alla har mycket roligare på sjön och i land.

Den första Elitserien efter sommaren är alltid spännande eftersom man då får svaret på hur många av Optimistseglarna väljer att gå vidare med E-Jolle för att i framtiden segla andra klasser. Vi kan återigen konstatera att E-Jollen står sig stark och att ni seglare som väljer      E-Jollen verkligen kommer att få segla mot många seglare och bra seglare i framtiden. Den konkurrens som uppstår med många seglare på start linjen och i racet ger bra framtida seglare.

Resultat från regattan finner du här: https://www4.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_167637/cf_69694/image.jpg

Skribent: Folke Westerbrand

Postadress:
Rådasjöns SS - Segling
C/O Carl Sandström, Klevgatan 18
43134 Mölndal

Besöksadress:
Rådavägen 36
43136 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

svenskasjo_190x158

Liros_20cup

Handla alltid genom Sponsorhuset. Både du och Rådasjöns Segelsällskap tjänar på det.