Hoppa till sidans innehåll

Isbjörnen 2013

19 OKT 2013 18:26
Söndag den 19:e oktober arrangerade RåSS Isbjörnen en traditionsenlig regatta på Rådasjön. Tävlingen samlade nästan 60 unga seglare bestående av optimistseglare, Zoom8 och RS feva-seglare.
  • Skapad: 19 OKT 2013 18:26

Seglingarna genomfördes i vackert höstväder och lätt vind efter en frostig morgon. Humöret var på topp hos såväl seglare som medföljande supporters och föräldrar.

 

C-Optimister seglade 3 race på egen bana. A- och B-Optimister samt Zoom8- och RS fevaseglare på huvudbanan där två racegenomfördes. Ett antal föräldrabåtar, och säkerhetsbåtar fanns på plats och säkerhetsarbetet förlöpte helt utan intermezzon.

 

Optimisternas A-klass vanns av hemmaseglaren Ingrid Bengtsson från RÅSS, B-klassen av Calle Lindbom från LDSS och C-klassen likaså av hemmaseglaren Axel Sandberg. I Zoom8-klassen segrade Gustaf Lewerth, RÅSS och i klassen RS feva vann paret Nordin och Fredriksson från KKKK.

 

Isbjörnen var den första av två deltävlingar i Autumn Leaf Inshore Race (ALIC) för optimister i klasserna A och B där den avgörande deltävlingen går på söndag den 20 oktober i samband med LESS Höstregatta 2013. Så väl mött på LESS imorgon där kommer vinnaren segla hem ett prestigefyllt vandringspris och det kommer att vara en hel del utlottningspriser som alla deltagande seglare har chans till.

 

Jag vill tacka seglare, föräldrar och funktionärer för en väl genomförd seglingsdag!

 

Tävlingsledningen

genom Lars Bowald

 

Resultat

 

Jollefarsans bilder

Skribent: Lars Bowald

Postadress:
Rådasjöns SS - Segling
C/O Carl Sandström, Klevgatan 18
43134 Mölndal

Besöksadress:
Rådavägen 36
43136 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

svenskasjo_190x158

Liros_20cup

Handla alltid genom Sponsorhuset. Både du och Rådasjöns Segelsällskap tjänar på det.