Hoppa till sidans innehåll

Tack till sjöorganisationen på JSM

22 JUN 2013 09:54
Intrycken från JSM börjar nu sjunka ner och jag skulle med detta inlägg vilja rikta ett stort tack till alla funktionärer som med sina frivilliga krafter bidrog till att göra arrangemanget så lyckat. Då min uppgift var att hålla ihop seglingarna på optimist- och Zoombanan vill jag rikta ett särskilt tack till detta härliga gäng.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2015 20:20

Vi genomförde under fyra dagar 33 kappseglingar i skiftande väder, vi tog drygt 2000 målgångar och fångade ca 150 tjuvstarter. Vi fick i efterhand rätta en eller två målgångar och en tjuvstart vilket är ett bra resultat för oss funktionärer.

 

Arbetet och samspelet på startbåten har fungerat bra. Martins "fartyg" har tjänstgjort som en grymt bra startbåt under regattan. Lars har med sin besättning gjort ett fint jobb som läbåt i starten. Olle har med sitt banläggarteam sett till att vi har haft perfekta banor under hela regattan, ofta har seglad tid legat inom minuten i förhållande till vår måltid. Niklas har haft det väldigt hektiskt när han med sitt målbåtsteam tagit 2000 målgångar, som alla har videofilmats. Våra säkerhetsbåtar under Lars överinseende har hanterat både väntlinjer, visat föräldrabåtar till mer lämpliga platser och bedrivit säkerhetsarbete på ett tryggt sätt under söndagens överfallsväder. Vi hade också en toabåt på banområdet, alltid bemannad av en hjälpsam tjejcoach. Det tog ett tag innan tjejseglarna fattade poängen men som arrangör att ett JSM för tjejer var detta ett viktigt ställningstagande för mig att vi kunde ha med denna båt på banan som service och hjälp till tjejerna. 

 

Fareldsövergången över Skandinaviens mest trafikerade hamnfarled hanterade under fyra dagar ca 2000 passager av optimister och zoomar. Jag bedömer att både seglarna och trafikledningen för hamnen hade ett stort förtroende för detta arbete, alltid under tävlingens säkerhetschef Jonas överinseende.

 

 Till sist,men inte minst,  ett stort tack till våra "doldisar" Annika som höll nattöppet och tog emot ankommande seglare på fredagen och  Catarina och Helena som har skött vår resultatrapportering på land på ett mycket drivet och bra sätt. De har även fått en bra och viktig back-up av Robert med Sailwave-frågor under hela regattan. I efterhand kan jag tycka att detta kanske utvecklades till det tuffaste uppdraget att ställa samman resultaten "på nolltid" för att stilla nyfikenheten hos intresserade föräldrar och seglare.  

 

Under söndagen beslutade jag att, under viss uppståndelse från åskådarled, annullera pojkarnas pågående kappseglingar strax före målgång för den gröna gruppen. Givet den väderutveckling som skedde så var beslutet helt rätt säkerhetsmässigt. Organisationen fungerade också bra under dessa förhållanden och alla visste vilken uppgift de hade för att på ett säkert sätt föra seglarna i land.

 

Vi har under regattan varit en blandning av rutinerade och nya funktionärer som smält samman på ett bra sätt och vi kunde tillsammans leverera kappseglingar av god kvalitet till seglarna. 

 

Trevlig sommar önskar Erik!

Skribent: Erik Bengtson

Postadress:
Rådasjöns SS - Segling
C/O Carl Sandström, Klevgatan 18
43134 Mölndal

Besöksadress:
Rådavägen 36
43136 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

svenskasjo_190x158

Liros_20cup

Handla alltid genom Sponsorhuset. Både du och Rådasjöns Segelsällskap tjänar på det.