Hoppa till sidans innehåll

Träningsregattor Lördag 9/5

04 MAJ 2020 23:20
På grund av rådanade restriktioner är RÅSS Vårregatta 2020 inställd. Istället blir det två träningsregattor, en för Optimist A+B och en för Optimist C.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2020 23:20

pdate: Information om regattorna har nu publicerats här.

Lördagen den 9 maj planerar RÅSS att hålla en lokal träningsregatta för C-optimister på förmiddagen och A+B optimister på eftermiddagen.

Seglarna på A+B bana förväntas ha erfarenhet och kunskapsnivå att själv klara att förbereda sin båt och sig själv på ett säkert sätt samt att på vattnet själv kunna ta sig från punkt A till B i nästan alla vindar.

Seglare från våra grannklubbar är välkomna. Med anledning av den rådande situationen med coronavirus kommer deltagarantalet vara begränsat till 20 seglare för C-optimister och 35 seglare för A+B optimister. Sjösättning kommer fördelas på två ställen (mer information kommer).

Anmälan sker i länken nedan. Det är först till kvarn som gäller. Du kommer att få besked senast på fredag 8 maj om du fått plats på träningsregattan. I samband med att du får din anmälan bekräftad swishar du 100 kr i träningsavgift.

För att minska risken för smittspridning vill vi ha max en stödperson per seglare.

 

För att vi skulle kunna genomföra träningsregattan måste samtliga deltagande seglare och eventuella stödpersoner respektera tilldelad sjösättningsplats och område.

Vi kommer inte kunna erbjuda möjlighet att sjösätta coachbåtar under lördagen (isåfall sjösättning fredag och upptagning efter arrangemanget sent på lördagen). Det finns viss möjlighet att låna coachbåt mot bensinpeng.

Tidsplan:
Optimist C:
  9:00 - 9:20 Lämplig ankomsttid
  10:00 Första start
  3 race är planerade
  RÅSS tillhandhåller en coach som hjälper alla seglare
  12:30 Samtliga seglare och stödpersoner skall ha lämnat hamnplan.

Optimist A+B
  13:00 Tillåten ankomsttid till angivet ställe, meddelas fredag
  Ca. 14:00 Första start
  3 race är planerade

Ingen samling eller rorsmansmöte. Ingen servering eller cafe. Ingen registrering. Ingen prisutdelning. Seglingsföreskrifter anslås på RÅSS hemsida på fredag. Resultat anslås på RÅSS hemsida på lördagen.

Vi följer Folkhälsoinstitutets, RF:s och SSF:s riktlinjer avseende Covid-19. Om dessa ändras kommer vi att uppdatera informationen om påverkan på Träningsregattan. Om du känner minsta sjukdomssymptom stannar du naturligtvis hemma.

Skribent: Niklas Granhage
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Rådasjöns SS - Segling
C/O Carl Sandström, Klevgatan 18
43134 Mölndal

Besöksadress:
Rådavägen 36
43136 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

svenskasjo_190x158

Liros_20cup

Handla alltid genom Sponsorhuset. Både du och Rådasjöns Segelsällskap tjänar på det.