Hoppa till sidans innehåll

Vårregattan

08 MAJ 2012 15:10
Söndagen den 6:e maj arrangerade RåSS traditionsenligt vårregatta på Rådasjön. Tävlingen ingick för första gången i Liros Youth Cup och samlade nästan sextio optimistseglare samt några Zoom8- och RS-Fevabesättningar.

  • Uppdaterad: 19 SEP 2015 20:20

Seglandet inleddes dock redan på lördagen med ”Tune-up”-seglingar som genomfördes i både kraftiga och byiga vindar. Många av de yngre och lite lättare seglarna fick kämpa ordentligt och kapsejsningarna var många. Ett stort antal föräldrabåtar och säkerhetsbåtar fanns på plats och säkerhetsarbetet förlöpte helt utan intermezzon. Det var en både glad och upprymd skara med frusna och hungriga seglare som klev iland vid lunchuppehållet.

 

Söndagens seglingar genomfördes i måttligare men byiga och växlande vindar. Optimisternas A-klass vanns av Axel Rahm från LeSS, B-klassen av Ninni Bengtsson  från RåSS och C-klassen likaså av hemmaseglaren Therese Bowald. I Zoom8-klassen segrade RåSS:s Jesper Dovrén och i RS-Feva-klassen vann hemmaseglarna Benjamin Persson och Philip Vännman.

 

Under de båda seglingsdagarna genomfördes också kursen Blå Seglingsledare med sju kursdeltagare som alla var från RåSS. Kursens praktiska moment bestod i att leda de seglingar som genomfördes på sjön. Den kraftiga vinden under lördagens ”Tune-up”-segling och alla de oplanerade händelser vinden gav upphov till gav kursdeltagarna anledning att öva mycket på sådant som annars inte inträffar så ofta.

 

Jag vill tacka seglare, föräldrar och funktionärer för en härlig seglingshelg!

 

TL

 

Resultat

 

PS. Vill du se massor av bilder från vårregattan? Gå in på Lasse Fjelddahls blogg Jollefarsan!

Skribent: Annika Börjesson

Postadress:
Rådasjöns SS - Segling
C/O Carl Sandström, Klevgatan 18
43134 Mölndal

Besöksadress:
Rådavägen 36
43136 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

svenskasjo_190x158

Liros_20cup

Handla alltid genom Sponsorhuset. Både du och Rådasjöns Segelsällskap tjänar på det.